בשר תרנגולת חי (לא מבושל) כסיבה לשיתוק בכלבים

ד"ר קובי טננבוים וד"ר שלומית לוי

אזהרה חמורה לבעלי כלבים שנותנים "צ'ופר" של  צוואר תרנגולות  לכלביהם:

ה"מעדן" הזה נקשר לאחרונה  לשיתוק קטלני בכלבים ,

מגמה גוברת בעולם היא האכלת כלבים במזון חי שלא עבר בישול. המגמה הזו מאד מסוכנת במחקר שהתקיים באוניברסיטת מלבורן שבאוסטרליה .

התגלה שאכילת בשר תרנגולות לא מבושל, ובייחוד גרונות, עלולה לגרום לחולשה , שיתוק ואפילו מוות בכלבים

המחלה הנדירה נקראת

APN (ACUTE POLYRADICULONEURITIS).

שזה אומר דלקת עצבים נרחבת  ואקוטית

הסיבה למחלה המוכרת אך נדירה מאד לא היתה ידועה עד כה.

המחלה מתחילה בחולשה של הרגלים האחוריות. החולשה יכולה להתקדם לרגלים הקדמיות, לצוור, לראש ואפילו לפנים. כלבים שהשיתוק מגיע אצלם לשרירי החזה ימותו.

רוב הכלבים יחלימו באופן ספונטני, כלומר ללא טיפול. אבל ההחלמה עלולה לקחת עד חצי שנה

אל המרפאה שהשתתפה במחקר  מגיעים 30 כלבים בשנה עם המחלה , מתוכם 10 לא יחלימו. כלומר 30%.

בכלבים שנפגעו, המערכת החיסונית שלהם עצמם  תוקפת את שורשי העצבים. זו למעשה המקבילה הכלבית למחלת ג'יליאן בר-

Guillain- Barre' sindrom

הבקטריה קמפילובקטר נחשבת כגורם המעורר את המחלה ב40% מהאנשים החולים בגיליאן ברה.  .בקטריה זו נמצאת בבשר עוף לא מבושל, בחלב לא מפוסטר ובמים מזוהמים.

 

כפי הנראה , בשר בלתי מבושל הוא המקור לחיידק הזה.

המחלה פוגעת בעיקר בכלבים קטנים , מאחר והם אלה שמקבלים גרונות של עופות, המכילים עצמות קטנות.

 

לעת עתה לא דווחה המחלה הזו בארץ.

הקפידו להאכיל את כלביכם במזון כלבים תקני והימנעו מהאכלת כלבכם בבשר לא מבושל.